Recept: overheerlijke MorgenStund Muffins

Wanneer u gaat ontzuren, hoeft u absoluut niet eentonig te eten. De Gezonde Bron biedt graag inspiratie voor heerlijke recepten waarmee u glutenvrij kunt ontzuren!

Ingredienten MorgenStund Muffins

  • 200 gr MorgenStund (niet koken)
  • 375 ml water
  • 100 gr vloeibare honing
  • 1 eierdooier
  • 1 eiwit (stijf kloppen)
  • 50 gr boter
  • 50 gr gemalen noten
  • 130 gr glutenvrije bloem
  • 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf. Honing, eierdooier en boter schuimig roeren. MorgenStund´, noten en water toevoegen en mengen. Daarna het met bakpoeder vermengde glutenvrije bloem toevoegen en mengen. Tot slot spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel. Verdeel het deeg in de muffinvormen. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 20 muffins.

Oventemperatuur: 175 °C
Baktijd: 40-50 min

Over MorgenStund Jentschura

Jentschura Morgenstund is glutenvrij en op basis van gierst en boekweit, met appel en ananas, met pompoenpitten, zonnebloempitten, zoete amandelen en amarant. Jentschura Morgenstund is samengesteld, om een voor alle mensen verdraagzame en gelijkmatige gezond ontbijt aan te kunnen bieden. Jentschura Morgenstund is basevormend en ballaststofrijk, licht verteerbaar, omdat het glutenvrij en zowel cholesterolarm als ook purinearm is.
 

Laat een reactie achter

Producten