De blog van De Gezonde Bron

Blijf op de hoogte

Bij De Gezonde Bron kunt u terecht voor gezondheidsgerelateerde producten en behandelingen. Wij geloven in de natuurlijke verbetering van uw gezondheid. We zijn steeds op zoek naar nieuwe behandelingen en nieuwe producten die we aan ons assortiment kunnen toevoegen. In deze zoektocht struinen we heel wat vaknieuws af en lopen geregeld tegen interessante nieuwsberichten aan die we met u willen delen. Bekijk onze blog en lees meer over interessant vaknieuws, handige weetjes en nieuwe producten.

 • Wurzelkraft Bio van Jentschura!

  Gezondheid

  Wurzelkraft Bio van Jentschura!

  De Gezonde Bron presenteert u Jentschura WurzelKraft Bio het puur natuur voedingssupplement van biologische kwaliteit, De geconcentreerde samenstelling en betere opname draagt bij aan een verbetering van de algemene gezondheid en sportprestaties. Kies voor de Jentschura WurzelKraft Bio en geef uw lichaam de krachtige voedingsstoffen die het verdient.

 • Gezondheid

  "Fris en fit de dag beginnen met P Jentschura Morgenstund: jouw glutenvrije power ontbijt!"

  Een gezond ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je energie om de dag mee te starten en zorgt ervoor dat je lichaam de nodige voedingsstoffen binnen krijgt. Voor mensen met een glutenintolerantie kan het vinden van een voedzaam ontbijt een uitdaging zijn. Gelukkig biedt P Jentschura met Morgenstund een heerlijk glutenvrij ontbijt alternatief. De perfecte start van de dag!

 • Hoofdhuidprobleem: roos

  Haarverzorging

  Hoofdhuidprobleem: roos

  Roos is een veel voorkomend hoofdhuidprobleem. Om te weten hoe dit te behandelen is het belangrijk te weten wat roos exact is en hoe dit veroorzaakt wordt. De Gezonde Bron vertelt u er alles over. 

 • Ontzurende kruidenthee

  Gezondheid

  Ontzurende kruidenthee

  We zijn ons steeds meer bewust over de werking van ons lichaam en de verzorging daarvan. Echter is het nog bij veel mensen onbekend in welke mate onze levensstijl en dieet invloed hebben op onze gezondheid op de lange termijn. Het resultaat hiervan wordt simpelweg pas later feitelijk zichtbaar. We krijgen steeds meer informatie over deze effecten op lange termijn die hun oorsprong vinden in de jarenlange ophoping van zure afvalstoffen in ons lichaam. Het drinken van ontzurende kruidenthee is een mogelijkheid om te ontzuren. We vertellen u graag alles over dit ontzurende product.

 • 3 stappenplan ontzuren volgens P. Jentschura: Reiniging, Regeneratie en Uitscheiden

  3 stappenplan ontzuren volgens P. Jentschura: Reiniging, Regeneratie en Uitscheiden

  Zo lang mogelijk onze schoonheid en gezondheid bewaren is een doel van veel van ons. Daarbij is het van belang om zowel het lichamelijke als geestelijke prestatievermogen zo lang mogelijk goed te behouden. Echter, de huidige leefgewoonten en voedingspatronen in combinatie met stressinvloeden en milieu-invloeden maken dit een grote opgave: juist dor de combinatie van deze elementen is de zuurtegraad van ons lichaam vaak te hoog. Om de gewenste vitaliteit van ons lichaam en geest te bereiken is juist deze zuur-base-huishouding van groot belang. De specialisten van P. Jentschura hebben een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor het eenvoudig is om te starten met het reiniging en regeneratie van het lichaam en de afvalstoffen uit te scheiden. We vertellen er in deze blog graag meer over.

 • Versterk uw haar en versnel de groei: tips van La Biosthetique

  Haarverzorging

  Versterk uw haar en versnel de groei: tips van La Biosthetique

  Wie houdt er niet van prachtig haar met sterk haar, een glanzende look en een robuuste structuur? Uiteraard is vol lang haar niet alleen genetisch bepaald, maar kan het ook gestimuleerd worden door de juiste verzorging die de groei ervan ondersteunt. De specialisten van La Biosthetique geven u graag tips!

 • Ontzuren in bad

  Gezondheid

  Ontzuren in bad

  Wij hebben diverse basische zouten in ons assortiment waarmee u het ontzuren en ontslakken via de huid kunt stimuleren. De badzouten kunnen naast het gebruik in bad ook toegepast worden voor hand- en voetbaden, wikkels, pakkingen en scrub.

 • Receptidee Morgenstund P. Jentschura

  Receptidee Morgenstund P. Jentschura

  Bent u op zoek naar gezonde, verantwoorde recepten met een toepassing van MorgenStund? We helpen u graag op weg met deze overheerlijke brownies.  

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: Luxuriate haarverzorging van BAO-MED

  Haarverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: Luxuriate haarverzorging van BAO-MED

  De specialisten van De Gezonde Bron zijn altijd op zoek naar nieuwe unieke producten ter aanvulling van het uitgebreide assortiment. Graag laten we u kennismaken met een bijzondere aanvulling van het assortiment: Luxuriate haarverzorging van BAO-MED.

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: luxe haarverzorgingsproducten van Shazay

  Nieuw bij De Gezonde Bron: luxe haarverzorgingsproducten van Shazay

  De specialisten van De Gezonde Bron zijn altijd op zoek naar nieuwe unieke producten ter aanvulling van het uitgebreide assortiment van producten gericht op de natuurlijke verbetering van uw gezondheid. Graag laten we u kennismaken met een aanvulling van het assortiment: unieke haarverzorgingsproducten van Shazay: een combinatie van diamant gefilterd water en hoogwaardige ingrediënten

 • Gezichtsmaskers van La Biosthetique

  Huidverzorging

  Gezichtsmaskers van La Biosthetique

  Het is essentieel voor ons welzijn om ons grootste orgaan, onze huid, goed te verzorgen. Een mooie huid begint met de beste producten. De specialisten van La Biosthetique combineren de krachten van de natuur met de nieuwste inzichten op het gebied van cosmetisch en biotechnologisch onderzoek. Dit resulteert in doelgerichte huidproducten die geschikt zijn voor ieder huidtype en ieder huidprobleem. Graag vertellen we u meer over de effectieve gezichtsmaskers van La Biosthetique. 

 • Naamswijzigingen assortiment La Biosthetique

  Naamswijzigingen assortiment La Biosthetique

  Wellicht heeft u het al voorbij zien komen. Diverse verzorgingslijnen van La Biosthetique zijn gewijzigd van naam. Om ervoor te zorgen dat u nog steeds de juiste producten kunt vinden zetten we de wijzigingen graag voor u op een rijtje.

 • Nieuw bij De Gezonde Bron:  AbraCaDabra van P. Jentschura

  Nieuw bij De Gezonde Bron:  AbraCaDabra van P. Jentschura

  De specialisten van De Gezonde Bron zijn altijd op zoek naar nieuwe unieke producten ter aanvulling van het uitgebreide assortiment  van producten gericht op de natuurlijke verbetering van uw gezondheid. Graag laten we u kennismaken met een aanvulling van het assortiment: AbraCaDabra van P. Jentschura  Plantenpoeder met natuurlijke mineralen voor de bereiding van basische huidtoepassingen

 • Zeg maar dag tegen kroezend haar: 6 tips voor glad, zijdeachtig haar het hele jaar door

  Haarverzorging

  Zeg maar dag tegen kroezend haar: 6 tips voor glad, zijdeachtig haar het hele jaar door

  Droog en pluizend haar laat je haar er rommelig en ongezond uitzien. Iedereen heeft er wel eens last van. Veroorzaakt door een vochtige omgeving of juist een koude omgeving die er voor zorgt dat het haar uitdroogt. De specialisten van La Biosthetique bieden je graag 6 tips die je helpen voorgoed afscheid te nemen van kroezend haar, ongeacht het seizoen.

 • Product uitgelicht: Bionature Hyperhidrosis shampoo van Emmebi Italia

  Huidverzorging

  Product uitgelicht: Bionature Hyperhidrosis shampoo van Emmebi Italia

  De specialisten van De Gezonde Bron laten u graag kennismaken met bijzondere producten in het assortiment. Dit assortiment is met de grootste zorg samengesteld zodat u optimaal kunt genieten van kwalitatief hoogwaardige producten. Graag vertellen we u alles over een uniek product van Emmebi Italia: BioNature Hyperhidrosis shampoo

 • Product uitgelicht: Mediceuticals women kit normal voordeelset

  Huidverzorging

  Product uitgelicht: Mediceuticals women kit normal voordeelset

  De specialisten van De Gezonde Bron laten u graag kennismaken met de Mediceuticals women kit normal voordeelset voor de verzorging van haar en hoofdhuid. De set bestaat uit een shampoo, stimulator en aan conditioner. We vertellen u er graag meer over. 

 • Het voedende ritueel van René Furterer: Karité voor het droogste haar

  Het voedende ritueel van René Furterer: Karité voor het droogste haar

  De producten van René Furterer uit de lijn Karité bieden een intense voeding van de hoofdhuid en herstel van het aller droogste haar. Aan de basis van deze producten staat Karitéboter; een extract uit de pitten van de heilige West-Afrikaanse boom. De toepassing van deze boter resulteert in soepel, zijdezacht en glanzend haar. Dit voedende ritueel bestaat uit een combinatie van 3 stappen. De specialisten van De Gezonde Bron vertellen je er graag meer over.

 • Wat te doen bij overmatig haaruitval?

  Wat te doen bij overmatig haaruitval?

  Ieder persoon verliest dagelijks 50 tot 100 haren. Dit zijn absoluut normale hoeveelheden en onderdeel van een natuurlijke haargroeicyclus. U hoeft zich hier dan ook geen zorgen om te maken. De natuurlijkhaargroeicyclus kan 3 tot 5 jaar duren. Iedere nieuwe haar zal dan ook na afloop van deze cyclus uitvallen. Wist u dat er wel 100.000 haarzakjes op uw hoofd zitten? Deze zorgen voor nieuwe haren voortkomende uit de nieuwe haarcyclussen. 

 • De Gezonde Bron 15 jaar!

  De Gezonde Bron 15 jaar!

  De Gezonde Bron bestaat 15 jaar! Wie jarig is trakteert. Bij een bestelling vanaf €50 ontvang u een verrassingsgeschenk* t.w.v. €9,95.

 • Maak kennis met de specials van De Gezonde Bron

  Maak kennis met de specials van De Gezonde Bron

  De specialisten van De Gezonde Bron zijn altijd op zoek naar nieuwe en unieke producten die voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Graag laten we u kennis maken met nieuwe of bijzondere producten. Deze keer vertellen we u graag meer over een aantal bijzondere producten van Emmebi Italia, Bionature. 

 • De basische zweetkuur; een bijzondere vorm van ontzuren

  Ontzuren & ontslakken

  De basische zweetkuur; een bijzondere vorm van ontzuren

  Ben je verzuurd, dan is het belangrijk om voldoende groente en fruit te eten. Tevens helpen basische voedingssupplementen om zuren te neutraliseren en zo sneller te ontzuren. Daarnaast dienen de slakken afgevoerd te worden. Hiervoor zijn basisch badzout en ontslakkende kruidentheeen zeer geschikt. De basische zweetkuur is een intensieve en effectieve manier om de afvoer van zuren een boost te geven. 

 • Basische stulpen: AlkaWear basische functionele onderkleding

  Ontzuren & ontslakken

  Basische stulpen: AlkaWear basische functionele onderkleding

  De huid is ons grootste uitscheidingsorgaan. Het uitscheiden van zuren, giftige en schadelijke stoffen gebeurt vooral via de knieholtes, de onderbenen en de voeten, maar ook via de elleboogholtes, de onderarmen en de handen. Basische Stulpen kunnen uw huid helpen bij de uitscheiding. Ze hebben hun doeltreffendheid bewezen bij basische ontlasting en regeneratie en bij het voorkomen van spierpijnen. Ook bij spanningen, verhardingen, opzwellingen, kneuzingen en ontstekingen, alsook bij huidirritaties en eczeem, zijn deze kousen zeer effectief.

 • Basisch intermitterend vasten: gezond afvallen en regenereren

  Basisch intermitterend vasten: gezond afvallen en regenereren

  Een van de populairste vormen van vasten is het 16:8 intermitterend vasten. Hierbij gaat het niet om compleet anders eten maar om vasten in een bepaalde periode op de dag. Binnen een periode van 24 uur wisselen eten en vasten elkaar binnen een bepaalde periode af waardoor regelmatige en langere etenspauzen ontstaan. De periode waarin je mag eten beslaat 8 uur en de periode van vasten beslaat 16 uur. Tijdens deze vastenperioden schakelt het lichaam over op reparatiemodus, celreiniging en regeneratie.

 • Natuurlijke haarverzorging door regelmatig borstelen

  Natuurlijke haarverzorging door regelmatig borstelen

  Honderd borstelstreken per dag vormen de optimale haarverzorging voor de haarbodem en onze haren. De hoofdhuid is zeer rijk aan klieren met ongeveer 200 zweetklieren per vierkante centimeter en ongeveer 100.000 talgklieren. De borstelstreken zorgen voor een aangename massage van de hoofdhuid, stimuleren in combinatie met de 3x3 haardruppels de bloedcirculatie en daarmee de reiniging en de regeneratie van de haarbodem en de haargroei. Daarbij verdelen ze de talg over de hoofdhuid en in het haar. En ware weldaad voor de hoofdhuid en het haar. 

 • Een sterk immuunsysteem: 20 tips van P. Jentschura

  Een sterk immuunsysteem: 20 tips van P. Jentschura

  Het is slechts een kwestie van tijd dat we in contact komen met een bacterie of virus. Maar of hier schade door ontstaat of niet is afhankelijk van ons immuunsysteem. De basis van onze weerstand ligt in de kracht van onze celwanden; hun membramen. Deze membramen blijven echter alleen maar gezond en sterk zolang ze gespoeld worden door bloed, lymfe en celvloeistof met een voldoende hoge alkaliteit van pH 7,25 - 7,45. P. Jentschura geeft je graag 20 tips ter ondersteuning van een sterk immuunsysteem. 

 • De Gezonde Bron gecertificeerd voor biologische producten 

  De Gezonde Bron gecertificeerd voor biologische producten 

  De Gezonde Bron is officieel gecertificeerd voor de verkoop van biologische producten. In Nederland is het verplicht voor bedrijven die aan consumenten biologische producten verkopen zich te laten keuren en certificeren door Skal Biocontrole. De Gezonde Bron is dan ook gecertificeerd.  

 • Top 3 handverzorgingsproducten

  Huidverzorging

  Top 3 handverzorgingsproducten

  Veel mensen hebben met regelmaat last van ruwe en droge handen. Het hebben van schrale handen en of kloven kan resulteren in pijnlijke handen. Het is dan ook van groot belang om de juiste handverzorgingsproducten te gebruiken zodat dit voorkomen kan worden. In deze blog vertellen we u alles over de juiste handverzorging. 

 • Product uitgelicht: haaruitval capsules van Rene Furterer

  Haarverzorging

  Product uitgelicht: haaruitval capsules van Rene Furterer

  De specialisten van De Gezonde Bron laten u graag kennismaken met de capsules van René Furterer tegen haaruitval. Het assortiment van De Gezonde Bron bevat twee varianten: Vitalfan occasionele haaruitval en Vitalfan progressieve haaruitval. We vertellen u er graag meer over. 

 • Basische haarverzorging

  Haarverzorging

  Basische haarverzorging

  Het hebben van gezond en mooi haar is de wens van iedere vrouw en man. Echter kan dit bij sommigen een grote uitdaging zijn. Basische hoofdhuid en haarverzorging kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. De specialisten van De Gezonde bron vertellen u hier graag meer over.

 • Black Friday week bij De Gezonde Bron

  Black Friday week bij De Gezonde Bron

  Black Friday is de dag na Thanksgiving en markeert de start van vier dagen waarop Amerikanen traditiegetrouw voordelig kunnen shoppen. Leuke internationale feestdagen zijn er om over te nemen. Daarom krijgt u tijdens Black Friday week (maandag 23 november tm vrijdag 27 november) bij De Gezonde Bron bij besteding van € 55 een verrassingsgeschenk ter waarde van € 14,95 cadeau!

 • Product uitgelicht: Mediceuticals X-Folate shampoo

  Product uitgelicht: Mediceuticals X-Folate shampoo

  Een bijzonder merk binnen het assortiment van De Gezonde Bron is Mediceuticals. Dit assortiment bestaat uit diverse haarverzorgingsproducten en huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor ieder haartype en voor specifieke haarproblemen en hoofdhuidproblemen. Graag vertellen we u meer over het product Mediceuticals X-Folate shampoo. 

 • Maak kennis met basische producten

  Ontzuren & ontslakken

  Maak kennis met basische producten

  Voor een goede gezondheid is het van essentieel belang dat de zuren en basen in uw lichaam zoveel mogelijk in evenwicht zijn. Om goed te begrijpen of dat er behoefte is aan basische voedingsmiddelen en basische lichaamsverzorging is het belangrijk om te begrijpen hoe de zuur-basen balans in ons lichaam werkt. Pas dan is duidelijk welke basische voedingsmiddelen en basische verzorgingsproducten van belang zijn. 

 • Ontdek alles over vet haar

  Ontdek alles over vet haar

  Het hebben van vet haar of een vette hoofdhuid kan bij iedereen voorkomen. Elke gezonde hoofdhuid produceert een beetje talg. Deze productie van talg is natuurlijk en noodzakelijk, omdat het de hoofdhuid en het haar hydrateert en de pH waarde van de hoofdhuid in evenwicht houdt. Dit zorgt voor het beschermen en ondersteunen van gezond haar. Echter kan het voorkomen dat je te maken kijgt met een overmatige talgproductie op de hoofdhuid waardoor het haar de hele dag door vet of vies aanvoelt. Wanneer dit onbehandeld blijft kan dit leiden tot verstopte haarzakjes en talgophoping, wat de kans op haaruitval kan vergroten.

 • Receptidee: 7x7 thee gembershot

  Receptidee: 7x7 thee gembershot

  Ben je op zoek naar recept-inspiratie? Drink je graag bewust en gezond? De Gezonde Bron helpt je graag door overheerlijke recepten met je te delen!

 • Alles over beschadigd haar: de oorzaken en de behandeling

  Haarverzorging

  Alles over beschadigd haar: de oorzaken en de behandeling

  Heeft u last van beschadigd haar? Belangrijk om te weten wat hier de oorzaken van zijn om te begrijpen welke behandeling het meest geschikt is voor haarherstel. De specialisten van De Gezonde Bron vertellen u er graag alles over. 

 • De beste handverzorging en nagelverzorgingsproducten

  De beste handverzorging en nagelverzorgingsproducten

  Niet alleen nagels maar de totale hand is een eerste visitekaartje. Het is dan ook belangrijk om deze goed te verzorgen. De specialisten van De Gezonde Bron hebben een aantal producten geselecteerd die zorgen voor zijdezachte, mooie en gezonde handen. 

 • Belangrijke vitamines voor het haar

  Haarverzorging

  Belangrijke vitamines voor het haar

  Het welzijn van het haar wordt sterk beïnvloed door wat we eten en hoe we ons haar behandelen. Het is niet alleen verstandig voldoende en de juiste vitamines binnen te krijgen voor onze innerlijke gezondheid, ook voor het haar is dit van groot belang. De specialisten van De Gezonde Bron vertellen u graag welke vitamines zorgen voor gezond en glazend haar. 

 • Gezondheidstip: zonneallergie

  Gezondheidstip: zonneallergie

  We laten de koude en grijze periode achter ons en gaan de zonnige periode tegemoet. Ook in de voorjaarsperiode kan de zon erg fel zijn en de huid beschadigen. Zonneallergie is is veel voorkomende klacht. Het is dan ook belangrijk om de huid goed te beschermen en te verzorgen. 

 • Product uitgelicht: Zellpower C van JCH

  Gezondheid

  Product uitgelicht: Zellpower C van JCH

  In deze stressvolle tijd is het voor iedereen extra belangrijk je lichaam voldoende te ontzuren en te zorgen voor een goede balans. De specialisten van De Gezonde Bron adviseren daarvoor Zellpower C.

   

 • MorgenStund 'meets Chai Latte'

  MorgenStund 'meets Chai Latte'

  Tot een paar jaar geleden was het trendy drankje Chai Latte alleen beschikbaar in exclusieve cafés, maar nu is de romige gekruide thee zo ingeburgerd dat het meestal niet nodig is om ernaar te zoeken op het drankenmenu. Op koude winterdagen is de hete zwarte thee met zijn verwarmende kruidenmix van kardemom, gember, steranijs, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en peper en een topping van schuimmelk bijzonder goed.

 • Anti-age gezichtsverzorging van La Biosthetique

  Huidverzorging

  Anti-age gezichtsverzorging van La Biosthetique

  Een droge huid, de eerste rimpeltjes rond de ogen worden later rimpels in het gezicht. Vrouwen vanaf 35 jaar weten dat deze tekenen als veroudering van de huid. Belangrijk om uw huid met de juiste producten te verzorgen zodat de huid er gezond en mooi blijft uitzien. 

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: SkalPuro van P. Jentschura

  Huidverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: SkalPuro van P. Jentschura

  De Gezonde Bron is continu op zoek naar nieuwe producten om haar assortiment te blijven uitbreiden. Alleen producten die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen worden toegevoegd aan het assortiment. Deze keer laten we u graag kennismaken met de meest recente uitbreiding: SkalPuro van P. Jentschura. 

 • De Vitajuwel methode

  De Vitajuwel methode

  VitaJuwel is de moderne interpretatie van eeuwenoude tradities. Wijze vrouwen en mannen vitaliseren hun water al duizenden jaren met edelstenen. Pas nu heeft VitaJuwel deze tradities bijgewerkt met een eigentijdse, verfijnde aanpak. 

 • GRATIS VERRASSINGSGESCHENK VAN BLACK FRIDAY TM CYBER MONDAY!

  GRATIS VERRASSINGSGESCHENK VAN BLACK FRIDAY TM CYBER MONDAY!

  Black Friday is de dag na Thanksgiving en markeert de start van vier dagen waarop Amerikanen traditiegetrouw voordelig kunnen shoppen. Leuke internationale feestdagen zijn er om over te nemen. Daarom krijgt u van Black Friday tot en met Cyber Monday bij De Gezonde Bron bij besteding van € 50 een verrassingsgeschenk ter waarde van € 17,95 cadeau!

 • Leer alles over de oorzaken en de behandeling van psoriasis

  Huidverzorging

  Leer alles over de oorzaken en de behandeling van psoriasis

  Psoriasis is een chronische huidziekte die voorkomt bij ongeveer 300.000 mensen in Nederland. Mensen die last hebben van deze ziekte ervaren veel klachten zoals jeuk, rode huid en schilfers. Psoriasis is niet besmettelijk en erfelijke factoren spelen een grote rol bij de ziekte. Zo is gebleken dat als beide ouders last hebben van deze huidziekte, het kind 50% kans maakt om ook psoriasis te krijgen.

 • 8 redenen waarom vitamine B12 zo belangrijk is

  8 redenen waarom vitamine B12 zo belangrijk is

  Vitamine B12 is een in wateroplosbare vitamine die niet zelf door het lichaam wordt aangemaakt. Je kunt je suf aan groenten eten en nauwelijks vitamine B12 binnenkrijgen. Het heeft een aantal belangrijke functies in het lichaam. We geven je dan ook graag 8 redenen waarom vitamine B12 zo belangrijk is. mu

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: Emmebi Italia

  Huidverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: Emmebi Italia

  De specialisten van De Gezonde Bron zijn altijd op zoek naar nieuwe merken met producten van natuurlijke en hoogwaardige kwaliteit. Graag laten we u kennis maken met een bijzonder Italiaans merk: Emmebi Italia. 

 • Top 15 meest basische voedingsmiddelen

  Gezondheid

  Top 15 meest basische voedingsmiddelen

  Medicatie, stress, overmatig sporten en voeding zijn de belangrijkste oorzaken voor het verzuren van het lichaam. Om te voorkomen dat het lichaam verzuurt is het verstandig een bewust voedingspatroon te hanteren.

 • Ontzuren van het lichaam: 5 voedingstips

  Gezondheid

  Ontzuren van het lichaam: 5 voedingstips

  Verzuring van het lichaam, spieren en gewrichten wordt in hoge mate veroorzaakt door een dagelijkse overschot aan zuurvormend voedsel. Zuurvormende voedingsmiddelen laten na verbranding ervan, zure afvalstoffen zoals urinezuren, melkzuren en azijnzuren achter. Omdat het lichaam dit zuuroverschot niet allemaal kan afvoeren worden de overtollige zuren in vaste en in vloeibare vorm overal in het lichaam opgeslagen. Hoe meer zure afvalstoffen worden opgeslagen, des te groter is de kans op lichamelijke klachten.

 • Afvallen door het drinken van water

  Gezondheid

  Afvallen door het drinken van water

  Fabeltje of feit: door regelmatig een glas water te drinken kunt u afvallen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het is een feit. De specialisten van de Gezonde Bron leggen het u graag uit.

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: Maison8Puro

  Haarverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: Maison8Puro

  De Gezonde Bron heeft een bijzonder merk toegevoegd aan het assortiment haarverzorgingsproducten. Bijzondere Italiaanse producten met sensuele, intense en aanhoudende geuren wikkelen het haar in kostbare en unieke tonen van sandelhout en hout die een gevoel van elegantie en warmte afgeven.

 • Ontzuren van spieren

  Ontzuren & ontslakken

  Ontzuren van spieren

  Zonder dat we het ons beseffen kunnen er veel lichaamsklachten ontstaan door het eten van te zure voeding. Deze voeding resulteert in een verstoorde zuur-base-balans waardoor het lichaam zal verzuren. Het lichaam heeft daardoor minder energie en heeft diverse lichamelijke klachten. Dit is eenvoudig te voorkomen door het gebruik van ontzurende producten. 

 • Nieuw: BAO-MED Pure oil bodywash

  Huidverzorging

  Nieuw: BAO-MED Pure oil bodywash

  Het team van De Gezonde Bron is altijd op zoek naar nieuwe producten ter aanvulling van het assortiment. Dit resulteert in een assortiment dat bestaat uit enkel de beste producten en hebben allemaal één ding gemeen: ze gaan uit van het versterken van het immuunsysteem. Maak kennis met het nieuwste product: BAO-MED Pure oil bodywash. 

 • Mediceuticals Super Summer Deal

  Mediceuticals Super Summer Deal

  Profiteer nu van de Mediceuticals Super Summerdeal bij De Gezonde Bron. Een unieke deal waarbij u maarliefst € 30 bespaart en tevens een limited edition Mediceuticals/Bao-Med Beach Bag cadeau krijgt!

 • Unieke verzorgingsproducten van Mediceuticals

  Huidverzorging

  Unieke verzorgingsproducten van Mediceuticals

  Mediceuticals Laboratories ontwikkelt en levert unieke dermatologische producten die het haar en de huid in een optimale conditie brengen en houden. Diverse doeltreffende behandelmethoden worden aangeboden voor een breed scala aan specifieke haar- en hoofdhuidproblemen. Het productontwikkelingsproces bestaat uit jarenlange farmaceutische research en is gevormd door uitgebreide klinische tests op werking en veiligheid.

 • Jentschura's BasenKuur

  Gezondheid

  Jentschura's BasenKuur

   

  Voor gezondheid, schoonheid en prestaties. Een uitgebalanceerde zuur-base balans vormt de basis voor blijvende gezondheid, aantrekkelijkheid en vitaliteit. "Beauty & Healthcare" -concept "Jentschura's BasenKuur" is de sleutel tot uw zuur-base balans en de gids voor innerlijke en uiterlijke tevredenheid.

 • Ontdek MiraVera, het schoonheidselixer van P. Jentschura

  Huidverzorging

  Ontdek MiraVera, het schoonheidselixer van P. Jentschura

  Verrijkt met zeer zuivere zuurstof en 21 essentiële oliën, brengt MiraVera een buitengewoon gevoel van welzijn op de huid. Heerlijk geurende palissander en hoogwaardige ylang-ylang olie verzorgen de huid en maken het soepel. Naast tijmolie, die niet alleen de bloedsomloop bevordert, maar ook heerlijk reinigende eigenschappen heeft, heeft de citroenachtige bergamotolie een stimulerend en revitaliserend effect.

 • Bescherm uw huid tegen de zon

  Huidverzorging

  Bescherm uw huid tegen de zon

  Eindelijk, daar is dan eindelijk het lang verwachte mooie weer. Tijd om weer te genieten van de heerlijke zonnestralen en energie op te doen. De zon biedt dan ook allerlei voordelen zoals hulp bij de aanmaak van vitamine D. Dat de zon schadelijk kan zijn weten we inmiddels allemaal. Belangrijk is om te zorgen voor de nodige zonbescherming, zeker bij het blootstellen aan de eerste zonnestralen van het voorjaar.

 • Wat is chronische vermoeidheid en wat kunt u er aan doen?

  Gezondheid

  Wat is chronische vermoeidheid en wat kunt u er aan doen?

  De kortste dag van het seizoen hebben we inmiddels achter de rug en we zijn op weg naar langere dagen en meer licht. Echter zijn de dagen nog steeds donker. En in deze donkere dagen hebben meer mensen last van vermoeidheid. Wist u dat het aantal mensen met chronische vermoeidheid jaarlijks toeneemt? Rust verbetert de klachten niet of nauwelijks. Maar wat helpt dan wel?

 • Behandelen van frontale fibroserende alopecia

  Haarverzorging

  Behandelen van frontale fibroserende alopecia

  Frontale fibroserende alopecia is een cicatriciële (litteken) alopecia. Bij frontale fibroserende alopecia (FFA) is er sprake van plaatselijke haaruitval in de voorste haarlijn van het behaarde hoofd. De aandoening komt vrijwel alleen voor bij postmenopauzale vrouwen van ± 50 jaar en ouder en is niet zeldzaam. De laatste jaren wordt deze vorm steeds vaker door dermatologen gezien.

 • 3 tips voor het reinigen van de huid

  3 tips voor het reinigen van de huid

  Iedereen heeft een eigen ochtend- en avondritueel wat de verzorging van je lichaam betreft. Essentieel onderdeel van deze rituelen is de reiniging van de huid. Het dagelijks reinigen van de huid zorgt voor een zichtbare goede conditie. Graag geven we 3 reinigingstips!

 • Recept: overheerlijke MorgenStund Muffins

  Gezondheid

  Recept: overheerlijke MorgenStund Muffins

  Wanneer u gaat ontzuren, hoeft u absoluut niet eentonig te eten. De Gezonde Bron biedt graag inspiratie voor heerlijke recepten waarmee u glutenvrij kunt ontzuren!

 • Extra vitamines in de winter?

  Gezondheid

  Extra vitamines in de winter?

  De winter staat weer voor de deur; een extra reden voor mensen om te zorgen voor voldoende vitamines. Bij gezond en gevarieerd eet is het dan nodig om extra vitamines binnen te krijgen? En welke vitamines zijn dan specifiek extra nodig in de winter? De Gezonde Bron legt het graag uit.

 • Shop unieke geschenksets voor de december feestmaand

  Shop unieke geschenksets voor de december feestmaand

  Bent u op zoek naar een inspirerend en uniek cadeau? De Gezonde Bron biedt een uniek assortiment geschenksets voor hem en haar. Bekijk nu onze exclusieve geschenkensets van verschillende merken als La Biosthetique en P. Jentschura. Zo shopt u altijd een unieke geschenkset die leuk is om te geven maar natuurlijk ook om te krijgen. 

 • Gratis verrassingsgeschenk van Black Friday tm Cyber Monday!

  Gratis verrassingsgeschenk van Black Friday tm Cyber Monday!

  Black Friday is de dag na Thanksgiving en markeert de start van vier dagen waarop Amerikanen traditiegetrouw voordelig kunnen shoppen. Leuke internationale feestdagen zijn er om over te nemen. Daarom krijgt u van Black Friday tot en met Cyber Monday bij De Gezonde Bron bij besteding van € 60 een verrassingsgeschenk ter waarde van € 9,95 cadeau!

   

 • Alles over gluten

  Gezondheid

  Alles over gluten

  Glutenvrij is hot. Veel mensen praten over gluten, coeliakie, glutenallergie en glutensensitiviteit. Alleen maar meer reden om de zin en onzin over gluten te delen.

 • Leestip van De Gezonde Bron: Zonder Suiker

  Gezondheid

  Leestip van De Gezonde Bron: Zonder Suiker

  Suiker werkt verslavend en overmatig gebruik leidt tot welvaartsziekten zoals overgewicht en suikerziekte (type 2). Toch blijven we er veel van gebruiken. Hoe kan dat? Het antwoord daarop is heel eenvoudig: we zijn gek op zoet en daar maakt de voedingsindustrie handig gebruik van door aan allerlei, ook hartige, producten suiker toe te voegen.

 • Zo kiest u de juiste haarborstel

  Haarverzorging

  Zo kiest u de juiste haarborstel

  Haren borstelen is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse verzorgingsritueel. Er is van alles op de markt om het haar in optimale conditie te houden, maar de basis is en blijft een simpele borstel.

 • Hoofdhuidproblemen: kies de juiste verzorging

  Gezondheid

  Hoofdhuidproblemen: kies de juiste verzorging

  Mooi, gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid, dit is het motto en de kerngedachte achter de producten van Mediceuticals. Wetenschappers en haarverzorgingprofessionals met een passie voor het creëren van producten afgestemd op specifieke hoofdhuid- en haarproblemen kwamen erachter wat voor mogelijkheden er lagen om mensen mooi en gezond haar te bezorgen. 

 • Behandeling van Tractie Alopecia

  Haarverzorging

  Behandeling van Tractie Alopecia

  Wanneer er voortdurend aan het haar getrokken wordt ontstaat er een continue spanning op de haarwortel. Het resultaat hiervan kan zijn dat er Tractie Alopecia (haaruitval) ontstaat. Het trekken aan het haar zorgt voor ernstige haarbeschadiging. Het strak trekken van de haren veroorzaakt een beschadiging aan de hoofdhuid wat leidt tot een verslechterde doorbloeding en beschadigde haarzakjes.

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: Edition de luxe visage van La Biosthetique

  Huidverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: Edition de luxe visage van La Biosthetique

  Onze huid is veeleisend en vereist een goede verzorging. Vanaf een bepaalde leeftijd worden de hoogte- en dieptepunten van ons leven steeds meer weerspiegeld in onze huid. De huid verandert zichtbaar en heeft een zorg nodig die zich aanpast aan zijn groeiende behoeften. La Biosthetique biedt een unieke lijn verzorgingsproducten voor het gezicht: De Luxe.

 • Nieuw in het assortiment; La Biosthetique SPA

  Huidverzorging

  Nieuw in het assortiment; La Biosthetique SPA

  De dagelijkse sleur doorbreken, jezelf een time-out gunnen en je volledig overgeven aan het aangename gevoel van welzijn tijdens een milde lichaamsverzorging. En daarbij gehuld worden in aroma’s die een geheim met zich meedragen. Maak kennis met SPA van La Biosthetique; pure luxe! Verander uw dagelijkse zorgritueel in uw persoonlijke, rustgevende spa-ervaring.

 • Tips voor het verzorgen van de huid in de zomer

  Huidverzorging

  Tips voor het verzorgen van de huid in de zomer

  Zomer is voor velen onder ons de mooiste tijd van het jaar. Maar de hoge temperaturen en de zon zijn een echte uitdaging voor onze huid. Lees hier meer over de juiste verzorging en bescherming van de huid.

 • Afslanken door ontslakkingsmaatregelen

  Gezondheid

  Afslanken door ontslakkingsmaatregelen

  Het is altijd mogelijk om succesvol af te slanken: door een combinatie van effectieve ontslakkingsmaatregelen voor het lichaam, vitaalstofrijke en basenopbouwende voeding en regelmatig bewegen. Het drinken van slakkenoplossende kruidenthee (afslankthee), basische mineraliserig en reinigende lichaamsverzorging maakt afvallen middels onstlakken mogelijk. 

 • Maak kans op een exclusieve badjas van Mediceuticals

  Maak kans op een exclusieve badjas van Mediceuticals

  Exclusief bij De Gezonde Bron: ontvang bij besteding van minimaal € 50 aan producten van Mediceuticals een gratis* handdoek. Daarnaast worden er onder deze klanten in juli en augustus 3 exclusieve badjassen van Mediceuticals (t.w.v. € 39,95) verloot. 

 • Verminderen van cellulite

  Huidverzorging

  Verminderen van cellulite

  Mocht u last hebben van cellulite dan is dat niet iets om u voor te schamen. Maar liefst 98 procent van de Nederlandse vrouwen heeft er last van. Diverse factoren dragen bij aan Cellulite. Een overdaad aan zuren in het lichaam is een van de oorzaken van een sinaasappelhuid.

 • Product uitgelicht: MeineBase Badzout van P. Jentschura

  Gezondheid

  Product uitgelicht: MeineBase Badzout van P. Jentschura

  Jentschura MeineBase Badzout basisch zout voor een optimale ontzuring en ontslakking van het lichaam. Ideaal bij huidproblemen, vermoeidheid, na een inspanning of sport. Dit product is een absolute bestseller van De Gezonde Bron.

 • Jentschura Basenkuur

  Gezondheid

  Jentschura Basenkuur

  Schoonheid en gezondheid zijn afhankelijk van een goede zuur-base balans. Glanzend en krachtig haar, mooie huid, een benijdenswaardig figuur, een sterk immuunsysteem zijn allemaal tekenen van een goede zuur-base balans. Een teveel aan zuren zorgt tevens voor een versnelling van het verouderingsproces en kan diverse gezondheidsklachten veroorzaken. 

 • Sporten werkt alleen op de juiste manier!

  Sporten werkt alleen op de juiste manier!

  Sporten houdt u fit en gezond en is bovenal leuk. Echter is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Om blijvend plezier en succes te hebben in sport is het essentieel om u bewust te zijn van de regels van uw eigen lichaam. 

 • Nieuw in het assortiment: Bao-Med voedingssupplement

  Gezondheid

  Nieuw in het assortiment: Bao-Med voedingssupplement

  De Gezonde Bron heeft haar assortiment uitgebreid met een voedingssupplement van Bao-Med. Dit supplement is een product dat gericht is om de conditie van de nagels, het haar en de huid te verbeteren. Een combinatie van Baobab poeder, Biotine, zink en foliumzuur resulteert in een ideale mix als voedingssupplement. 

 • Hoe komen zuren in ons lichaam?

  Hoe komen zuren in ons lichaam?

  Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Echter is een goede zuur-base balans geen vanzelfsprekendheid. Ophoping van zuurresten kan resulteren in diverse klachten. De zure afvalstoffen dienen het lichaam te verlaten via de darmen, de nieren en de huid.

 • Product uitgelicht: Mediceuticals X-Folate

  Haarverzorging

  Product uitgelicht: Mediceuticals X-Folate

  Het assortiment van Mediceuticals bestaat uit professionele producten welke van toepassing zijn op voor diverse haar- en hoofdhuidproblemen. Graag lichten we voor u uit Mediceuticals X-folate shampoo.  

 • Feiten over het ontzuren van het lichaam

  Ontzuren & ontslakken

  Feiten over het ontzuren van het lichaam

  Dagelijks worden we blootgesteld aan diverse verzurende factoren. De pH waarde geeft inzicht in de zuur-balans van het lichaam. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede zuur-basen balans. 

 • Nieuw: Botanique Pure Nature

  Huidverzorging

  Nieuw: Botanique Pure Nature

  De Gezonde Bron presenteert Botanique Pure Nature: de kracht van planten voor haar en huid. Een combinatie van botanique en fytotherapie hebben geresulteerd in producten voor de verzorging van haar en huid. 

 • Assortiment Vitajuwel uitgebreid

  Assortiment Vitajuwel uitgebreid

  De Gezonde Bron heeft haar aanbod van producten van VitaJuwel uitgebreid. Er zijn maar liefst 14 nieuwe producten toegevoegd zoals De VitaJuwel Via Guardian en de VitaJuwel element Ayurveda.

 • Nieuw van BAO-MED: Pure Soap

  Huidverzorging

  Nieuw van BAO-MED: Pure Soap

  De Gezonde Bron heeft het assortiment van BAO-MED uitgebreid en het product Pure Soap toegevoegd. De Bao-Med® Pure Soap bevat baobab olie uit Zuid-Afrika. De goede eigenschappen van de baobab olie zorgen ervoor dat de Bao-Med® Pure Soap een diep reinigende, vochtinbrengende en pure zeep is.

 • Tips voor een goed zuur-basenevenwicht

  Gezondheid

  Tips voor een goed zuur-basenevenwicht

  Voor een goede gezondheid is het van essentieel belang dat de zuren en basen in uw lichaam in evenwicht zijn. Maar wat zijn zuren en basen eigenlijk? Hoe ontstaat een disbalans tussen zuren en basen? En met welke voedingsmiddelen en voedingssupplementen kunt u het evenwicht weer herstellen? We leggen het graag uit.

 • Alle vitamines op een rij

  Gezondheid

  Alle vitamines op een rij

  Er is een half alfabet aan vitamines en ze doen allemaal weer iets anders voor ons lichaam. Maar welke vitamines zijn er nu eigenlijk? En wat voor eigenschappen hebben ze? In deze blog zetten we de feiten over vitamines voor u op een rij. 

 • Mooi haar? Zorg voor een gezonde hoofdhuid!

  Haarverzorging

  Mooi haar? Zorg voor een gezonde hoofdhuid!

  Soepel, dik, mooi haar: we dromen er allemaal van. Maar soms lijkt die mooie volle haardos verder weg dan ooit. Bijvoorbeeld omdat u last heeft van haaruitval of omdat uw haar snel vet wordt. Klinkt dat bekend? Ga dan eens na of uw hoofdhuid wel gezond is. Want mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid. 
   

 • Zuiver uw huid met basische wikkels

  Huidverzorging

  Zuiver uw huid met basische wikkels

  Uw huid zuiveren en zuren en basen beter in balans brengen was nog nooit zo eenvoudig als met de nieuwe, basische wikkels van P. Jentschura! 

 • Nieuw van Alka®: crème

  Huidverzorging

  Nieuw van Alka®: crème

  Vindt u de producten van Alka® ook zo prettig? Goed nieuws: sinds kort vindt u in het assortiment van Alka® crème. 
   

 • De beste verzorging voor lang haar

  Haarverzorging

  De beste verzorging voor lang haar

  Heeft u lang haar? En zou u willen dat het glanzender, gezonder en mooier zou zijn? Dan heeft La Biosthetique voor u de oplossing: de verzorgingslijn Methode Cheveux Longs. 

 • Perfecte hold met de styling van La Biosthetique

  Haarverzorging

  Perfecte hold met de styling van La Biosthetique

  U wilt uw haar de hele dag perfect in model hebben. Maar daarvoor wilt u wél producten gebruiken die uw haar niet beschadigen of verzwaren. Herkenbaar? Met de stylingproducten van La Biosthetique stylet én verzorgt u uw haar. Er zijn drie verschillende stylinglijnen.
   

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: BAO-MED®

  Huidverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: BAO-MED®

  Wilt u uw huid of haar verzorgen met een product dat natuurlijk is en helpt te beschermen tegen invloeden van buitenaf? Met een olie die niet vet is en snel intrekt? Probeer dan eens Pure Skin, Scalp & Hair Oil van BAO-MED®. 

 • Anna is Clear

  Huidverzorging

  Anna is Clear

  Anna is schoon! En jij binnenkort ook.
   
  Anna was een prachtig Italiaanse vrouw, met een opkomende carrière als model. Ze hield zich aan alle voorschriften voor het voorkomen van puistjes; ze gebruikte geen vette cosmetica, reinigde met mate haar gezicht, at gezond, en had alle anti-acne producten geprobeerd. Het mocht echter niet baten, haar huid bleef onrustig.