De blog van De Gezonde Bron

Blijf op de hoogte

Bij De Gezonde Bron kunt u terecht voor gezondheidsgerelateerde producten en behandelingen. Wij geloven in de natuurlijke verbetering van uw gezondheid. We zijn steeds op zoek naar nieuwe behandelingen en nieuwe producten die we aan ons assortiment kunnen toevoegen. In deze zoektocht struinen we heel wat vaknieuws af en lopen geregeld tegen interessante nieuwsberichten aan die we met u willen delen. Bekijk onze blog en lees meer over interessant vaknieuws, handige weetjes en nieuwe producten.

 • Shop unieke geschenksets voor de december feestmaand

  Shop unieke geschenksets voor de december feestmaand

  Bent u op zoek naar een inspirerend en uniek cadeau? De Gezonde Bron biedt een uniek assortiment geschenksets voor hem en haar. Bekijk nu onze exclusieve geschenkensets van verschillende merken als La Biosthetique, Mádara en P. Jentschura. Zo shopt u altijd een unieke geschenkset die leuk is om te geven maar natuurlijk ook om te krijgen. 

 • Gratis verrassingsgeschenk van Black Friday tm Cyber Monday!

  Gratis verrassingsgeschenk van Black Friday tm Cyber Monday!

  Black Friday is de dag na Thanksgiving en markeert de start van vier dagen waarop Amerikanen traditiegetrouw voordelig kunnen shoppen. Leuke internationale feestdagen zijn er om over te nemen. Daarom krijgt u van Black Friday tot en met Cyber Monday bij De Gezonde Bron bij besteding van € 60 een verrassingsgeschenk ter waarde van € 9,95 cadeau!

   

 • Alles over gluten

  Gezondheid

  Alles over gluten

  Glutenvrij is hot. Veel mensen praten over gluten, coeliakie, glutenallergie en glutensensitiviteit. Alleen maar meer reden om de zin en onzin over gluten te delen.

 • Leestip van De Gezonde Bron: Zonder Suiker

  Gezondheid

  Leestip van De Gezonde Bron: Zonder Suiker

  Suiker werkt verslavend en overmatig gebruik leidt tot welvaartsziekten zoals overgewicht en suikerziekte (type 2). Toch blijven we er veel van gebruiken. Hoe kan dat? Het antwoord daarop is heel eenvoudig: we zijn gek op zoet en daar maakt de voedingsindustrie handig gebruik van door aan allerlei, ook hartige, producten suiker toe te voegen.

 • Zo kiest u de juiste haarborstel

  Haarverzorging

  Zo kiest u de juiste haarborstel

  Haren borstelen is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse verzorgingsritueel. Er is van alles op de markt om het haar in optimale conditie te houden, maar de basis is en blijft een simpele borstel.

 • Hoofdhuidproblemen: kies de juiste verzorging

  Gezondheid

  Hoofdhuidproblemen: kies de juiste verzorging

  Mooi, gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid, dit is het motto en de kerngedachte achter de producten van Mediceuticals. Wetenschappers en haarverzorgingprofessionals met een passie voor het creëren van producten afgestemd op specifieke hoofdhuid- en haarproblemen kwamen erachter wat voor mogelijkheden er lagen om mensen mooi en gezond haar te bezorgen. 

 • Behandeling van Tractie Alopecia

  Haarverzorging

  Behandeling van Tractie Alopecia

  Wanneer er voortdurend aan het haar getrokken wordt ontstaat er een continue spanning op de haarwortel. Het resultaat hiervan kan zijn dat er Tractie Alopecia (haaruitval) ontstaat. Het trekken aan het haar zorgt voor ernstige haarbeschadiging. Het strak trekken van de haren veroorzaakt een beschadiging aan de hoofdhuid wat leidt tot een verslechterde doorbloeding en beschadigde haarzakjes.

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: Edition de luxe visage van La Biosthetique

  Huidverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: Edition de luxe visage van La Biosthetique

  Onze huid is veeleisend en vereist een goede verzorging. Vanaf een bepaalde leeftijd worden de hoogte- en dieptepunten van ons leven steeds meer weerspiegeld in onze huid. De huid verandert zichtbaar en heeft een zorg nodig die zich aanpast aan zijn groeiende behoeften. La Biosthetique biedt een unieke lijn verzorgingsproducten voor het gezicht: De Luxe.

 • Huidveroudering uitgelegd door de specialisten van Mádara

  Huidverzorging

  Huidveroudering uitgelegd door de specialisten van Mádara

  Als er één onvermijdelijkheid in het leven is, is het dat we elke minuut en elke seconde ouder worden. Het is waar dat niemand een tijdmachine kan uitvinden, maar we kunnen decennia verleggen door onze huid voor te bereiden en er goed voor te zorgen.

 • Nieuw in het assortiment; La Biosthetique SPA

  Huidverzorging

  Nieuw in het assortiment; La Biosthetique SPA

  De dagelijkse sleur doorbreken, jezelf een time-out gunnen en je volledig overgeven aan het aangename gevoel van welzijn tijdens een milde lichaamsverzorging. En daarbij gehuld worden in aroma’s die een geheim met zich meedragen. Maak kennis met SPA van La Biosthetique; pure luxe! Verander uw dagelijkse zorgritueel in uw persoonlijke, rustgevende spa-ervaring.

 • Tips voor het verzorgen van de huid in de zomer

  Huidverzorging

  Tips voor het verzorgen van de huid in de zomer

  Zomer is voor velen onder ons de mooiste tijd van het jaar. Maar de hoge temperaturen en de zon zijn een echte uitdaging voor onze huid. Lees hier meer over de juiste verzorging en bescherming van de huid.

 • Afslanken door ontslakkingsmaatregelen

  Gezondheid

  Afslanken door ontslakkingsmaatregelen

  Het is altijd mogelijk om succesvol af te slanken: door een combinatie van effectieve ontslakkingsmaatregelen voor het lichaam, vitaalstofrijke en basenopbouwende voeding en regelmatig bewegen. Het drinken van slakkenoplossende kruidenthee (afslankthee), basische mineraliserig en reinigende lichaamsverzorging maakt afvallen middels onstlakken mogelijk. 

 • Maak kans op een exclusieve badjas van Mediceuticals

  Maak kans op een exclusieve badjas van Mediceuticals

  Exclusief bij De Gezonde Bron: ontvang bij besteding van minimaal € 50 aan producten van Mediceuticals een gratis* handdoek. Daarnaast worden er onder deze klanten in juli en augustus 3 exclusieve badjassen van Mediceuticals (t.w.v. € 39,95) verloot. 

 • Verminderen van cellulite

  Huidverzorging

  Verminderen van cellulite

  Mocht u last hebben van cellulite dan is dat niet iets om u voor te schamen. Maar liefst 98 procent van de Nederlandse vrouwen heeft er last van. Diverse factoren dragen bij aan Cellulite. Een overdaad aan zuren in het lichaam is een van de oorzaken van een sinaasappelhuid.

 • Product uitgelicht: MeineBase Badzout van P. Jentschura

  Gezondheid

  Product uitgelicht: MeineBase Badzout van P. Jentschura

  Jentschura MeineBase Badzout basisch zout voor een optimale ontzuring en ontslakking van het lichaam. Ideaal bij huidproblemen, vermoeidheid, na een inspanning of sport. Dit product is een absolute bestseller van De Gezonde Bron.

 • Travel kit - Fab Skin Jet Set van Madara

  Huidverzorging

  Travel kit - Fab Skin Jet Set van Madara

  Londen, Berlijn, Riga, New York of Tokio - overtref elke stad met deze fantastische reisset die uw huid zuivert, beschermt tegen vervuilende stoffen en hydratatie stimuleert.

 • Jentschura Basenkuur

  Gezondheid

  Jentschura Basenkuur

  Schoonheid en gezondheid zijn afhankelijk van een goede zuur-base balans. Glanzend en krachtig haar, mooie huid, een benijdenswaardig figuur, een sterk immuunsysteem zijn allemaal tekenen van een goede zuur-base balans. Een teveel aan zuren zorgt tevens voor een versnelling van het verouderingsproces en kan diverse gezondheidsklachten veroorzaken. 

 • Sporten werkt alleen op de juiste manier!

  Sporten werkt alleen op de juiste manier!

  Sporten houdt u fit en gezond en is bovenal leuk. Echter is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Om blijvend plezier en succes te hebben in sport is het essentieel om u bewust te zijn van de regels van uw eigen lichaam. 

 • Nieuw in het assortiment: Bao-Med voedingssupplement

  Gezondheid

  Nieuw in het assortiment: Bao-Med voedingssupplement

  De Gezonde Bron heeft haar assortiment uitgebreid met een voedingssupplement van Bao-Med. Dit supplement is een product dat gericht is om de conditie van de nagels, het haar en de huid te verbeteren. Een combinatie van Baobab poeder, Biotine, zink en foliumzuur resulteert in een ideale mix als voedingssupplement. 

 • Hoe komen zuren in ons lichaam?

  Hoe komen zuren in ons lichaam?

  Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Echter is een goede zuur-base balans geen vanzelfsprekendheid. Ophoping van zuurresten kan resulteren in diverse klachten. De zure afvalstoffen dienen het lichaam te verlaten via de darmen, de nieren en de huid.

 • Product uitgelicht: Mediceuticals X-Folate

  Haarverzorging

  Product uitgelicht: Mediceuticals X-Folate

  Het assortiment van Mediceuticals bestaat uit professionele producten welke van toepassing zijn op voor diverse haar- en hoofdhuidproblemen. Graag lichten we voor u uit Mediceuticals X-folate shampoo.  

 • Feiten over het ontzuren van het lichaam

  Ontzuren & ontslakken

  Feiten over het ontzuren van het lichaam

  Dagelijks worden we blootgesteld aan diverse verzurende factoren. De pH waarde geeft inzicht in de zuur-balans van het lichaam. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede zuur-basen balans. 

 • Nieuw: Botanique Pure Nature

  Huidverzorging

  Nieuw: Botanique Pure Nature

  De Gezonde Bron presenteert Botanique Pure Nature: de kracht van planten voor haar en huid. Een combinatie van botanique en fytotherapie hebben geresulteerd in producten voor de verzorging van haar en huid. 

 • Een frisse start voor het nieuwe jaar!

  Een frisse start voor het nieuwe jaar!

  Afvallen, sporten, stoppen met roken, minder alcohol. Dit zijn elk jaar de meest voorkomende goede voornemens. Dit alles is samen te vatten in ‘een gezondere levensstijl’. Want gezonder zijn willen we allemaal, maar vaak weten we niet waar we moeten beginnen. Alles begint echter bij het herstellen van uw zuur-base-balans.

 • Assortiment Vitajuwel uitgebreid

  Assortiment Vitajuwel uitgebreid

  De Gezonde Bron heeft haar aanbod van producten van VitaJuwel uitgebreid. Er zijn maar liefst 14 nieuwe producten toegevoegd zoals De VitaJuwel Via Guardian en de VitaJuwel element Ayurveda.

 • Nieuw van BAO-MED: Pure Soap

  Huidverzorging

  Nieuw van BAO-MED: Pure Soap

  De Gezonde Bron heeft het assortiment van BAO-MED uitgebreid en het product Pure Soap toegevoegd. De Bao-Med® Pure Soap bevat baobab olie uit Zuid-Afrika. De goede eigenschappen van de baobab olie zorgen ervoor dat de Bao-Med® Pure Soap een diep reinigende, vochtinbrengende en pure zeep is.

 • Tips voor een goed zuur-basenevenwicht

  Gezondheid

  Tips voor een goed zuur-basenevenwicht

  Voor een goede gezondheid is het van essentieel belang dat de zuren en basen in uw lichaam in evenwicht zijn. Maar wat zijn zuren en basen eigenlijk? Hoe ontstaat een disbalans tussen zuren en basen? En met welke voedingsmiddelen en voedingssupplementen kunt u het evenwicht weer herstellen? We leggen het graag uit.

 • Alle vitamines op een rij

  Gezondheid

  Alle vitamines op een rij

  Er is een half alfabet aan vitamines en ze doen allemaal weer iets anders voor ons lichaam. Maar welke vitamines zijn er nu eigenlijk? En wat voor eigenschappen hebben ze? In deze blog zetten we de feiten over vitamines voor u op een rij. 

 • Mooi haar? Zorg voor een gezonde hoofdhuid!

  Haarverzorging

  Mooi haar? Zorg voor een gezonde hoofdhuid!

  Soepel, dik, mooi haar: we dromen er allemaal van. Maar soms lijkt die mooie volle haardos verder weg dan ooit. Bijvoorbeeld omdat u last heeft van haaruitval of omdat uw haar snel vet wordt. Klinkt dat bekend? Ga dan eens na of uw hoofdhuid wel gezond is. Want mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid. 
   

 • Zuiver uw huid met basische wikkels

  Huidverzorging

  Zuiver uw huid met basische wikkels

  Uw huid zuiveren en zuren en basen beter in balans brengen was nog nooit zo eenvoudig als met de nieuwe, basische wikkels van P. Jentschura! 

 • Nieuw van Alka®: scrub en crème

  Huidverzorging

  Nieuw van Alka®: scrub en crème

  Vindt u de producten van Alka® ook zo prettig? Goed nieuws: sinds kort vindt u in het assortiment van Alka® ook scrub en crème. 
   

 • Actief ontzuren in 21 dagen

  Gezondheid

  Actief ontzuren in 21 dagen

  Wilt u zich ook fitter voelen? Meer energie? Lekkerder in uw vel? Volg dan de unieke Alka® zuur-base kuur. In 21 dagen kunt u uw lichaam intensief ontzuren.

 • De beste verzorging voor lang haar

  Haarverzorging

  De beste verzorging voor lang haar

  Heeft u lang haar? En zou u willen dat het glanzender, gezonder en mooier zou zijn? Dan heeft La Biosthetique voor u de oplossing: de verzorgingslijn Methode Cheveux Longs. 

 • Perfecte hold met de styling van La Biosthetique

  Haarverzorging

  Perfecte hold met de styling van La Biosthetique

  U wilt uw haar de hele dag perfect in model hebben. Maar daarvoor wilt u wél producten gebruiken die uw haar niet beschadigen of verzwaren. Herkenbaar? Met de stylingproducten van La Biosthetique stylet én verzorgt u uw haar. Er zijn drie verschillende stylinglijnen.
   

 • Nieuw bij De Gezonde Bron: BAO-MED®

  Huidverzorging

  Nieuw bij De Gezonde Bron: BAO-MED®

  Wilt u uw huid of haar verzorgen met een product dat natuurlijk is en helpt te beschermen tegen invloeden van buitenaf? Met een olie die niet vet is en snel intrekt? Probeer dan eens Pure Skin, Scalp & Hair Oil van BAO-MED®. 

 • Anna is Clear

  Huidverzorging

  Anna is Clear

  Anna is schoon! En jij binnenkort ook.
   
  Anna was een prachtig Italiaanse vrouw, met een opkomende carrière als model. Ze hield zich aan alle voorschriften voor het voorkomen van puistjes; ze gebruikte geen vette cosmetica, reinigde met mate haar gezicht, at gezond, en had alle anti-acne producten geprobeerd. Het mocht echter niet baten, haar huid bleef onrustig.