Basis recept
• 3 eetlepels MorgenStund‘ (35 g)
• ca. 120 - 140 ml water
Optie 1:
MorgenStund met ca. 120 - 140 ml kokend water omroeren
en 1 – 2 minuten laten wellen.
Optie 2:
MorgenStund met een garde in ca. 160 - 180 ml water
omroeren. Al roerend aan de kook brengen en bij
geringe warmte 1 – 2 minuten laten sudderen.
Recept met fruit en rozijnen
• 3 el MorgenStund‘ (ca. 35 g)
• ca. 160 – 180 ml water of helft van het water met halve hoeveelheid haver- of amandelmelk
• ¼ banaan
• ½ peer of appel
• ½ – 1 perzik of nectarine
• een klein beetje honing of ahornsiroop
• enkele rozijnen
• 1 - 2 tl lijnolie
MorgenStund volgens basisrecept optie 2 bereidfen. De bananenschijfjes mee laten sudderen en iets laten afkoelen. Het overige fruit in kleine stukjes snijden en in de pap doen. Met rozijnen, een klein beetje honing en lijnolie verfijnen.
Recept met bananen, frambozen, dadels/vijgen en kaneel
• 3 el MorgenStund‘ (ca. 35 g)
• ca. 120 - 140 ml water
• ½ banaan
• 2 el frambozen, vers of uit diepvries
• 4 – 6 gedroogde dadels of vijgen
• 1 tl grof gemalen lijnzaad of kokosvlokken
• een scheutje room, rijstmelk o.i.d.
MorgenStund volgens basisrecept optie 2 bereiden en iets laten afkoelen. De bananen, dadels of vijgen in kleine stukjes snijden en samen met het lijnzaad resp. kokosvlokken en frambozen in de pap roeren. De room erbij doen en met kaneel verfijnen.
Recept met bessen, peren en hazelnoten
• 3 el MorgenStund‘ (ca. 35 g)
• ca. 120 - 140 ml water
• 6 – 7 bramen of blauwe bosbessen, vers of uit de diepvries
• ½ peer
• 1 – 2 tl lijnolie of room
• gehakte hazelnoten naar believen toevoegen
• een beetje kaneel
MorgenStund volgens basisrecept optie 2 bereiden en een beetje laten afkoelen. Het fruit klein snijden, toevoegen en de pap samen met de hazelnoten, kaneel en olie resp. room verfijnen.